Samsung solicită denumire de marcă pentru Galaxy J2 Core

1181

În curând Samsung își va reînnoi gama Galaxy J, compania sud-coreeană a solicitat o marcă comercială pentru denumirea de Galaxy J2 Core. Telefonul va fi probabil, primul smartphone Android Go de la Samsung. În perioada imediat următoare modelele Samsung Galaxy J4 și J6 sunt așteptate să apară și ele pe piață dar, încă există multe smartphone-uri de la Samsung a căror lansare este foarte aproape.

Acum vă prezentăm o nouă cerere de marcă pentru un smartphone, cerere descoperită de site-ul olandez LetsgoDigital. Compania Samsung Electronics a depus cererea la 4 mai 2018 către Korea Intellectual Property Rights Information Service (KIPRIS). Marca comercială este clasificată ca „telefoane mobile smartphone„. Chiar dacă Samsung nu a spus nimic despre planurile sale privind un smartphone Android Go, acum se pare că compania lucrează în secret pe un dispozitiv bazat pe acest sistem de operare, destul de subțire.

Luna trecută au apărut primele zvonuri despre un posibil Galaxy J2 Core. Acest dispozitiv va înlocui probabil pe Samsung Galaxy J2 și se va transforma într-un smartphone cu preț redus. Pe Twitter, cunoscutul Roland Quandt a anunțat, de asemenea, că Galaxy J2 Core va fi primul smartphone Android Go de la Samsung.

Un test de referință de la procesorul etalon Geekbench a apărut deja pentru Samsung Galaxy J2 Core cu numărul de model SM-J260G. Numărul modelului SM-J260G este similar lui Samsung Galaxy J2 Pro 2018, lansat recent, ceea ce sugerează că viitorul Galaxy J2 Core ar putea fi unul și același dispozitiv, dar cu puține modificări pe ici pe acolo. Telefonul este alimentat de un procesor Qualcomm Snapdragon 7570 Quad-core de 1,43 Ghz cu 1GB de RAM. Camere foto de 8MP spate și 5MP față, acumulator de 2.600 mAh, suportă conectivitatea LTE Cat.4 și Bluetooth 4.2. Dispozitivul rulează pe Android 8.1 Go Edition.

Android Go, cunoscut și sub numele de Android Oreo (ediție Go), este o versiune simplificată de Android proiectată pentru a rula pe smartphone-uri entry-level. Sistemul de operare se bazează pe Android Oreo, dar este optimizat pentru a funcționa pe smartphone-uri cu memorie RAM de la 512 MB la 1 GB.

HMD Global, firma care are drepturile de folosire a numelui Nokia și care produce aceste telefoane, a anunțat deja Nokia 1, acest telefon bugetar rulează și el pe sistemul de operare Android Go. Acest sistem de operare Google relativ nou, este optimizat pentru smartphone-uri cu hardware limitat. Alcatel și ZTE au, de asemenea, un smartphone Android Go în portofoliu.

Nu este prima dată când Samsung a solicitat o marcă de nume pentru un smartphone din noua serie Galaxy J. Alte smartphone-uri Galaxy, pentru care Samsung a primit recent o marcă comercială sunt: Galaxy J3 Star, J3 Top, J3 Aura, Galaxy J3 Orbit, J7 Star, J7 Top, J7 Crown și J7 Aura și Galaxy J7 Core. Zvonurile despre un posibil Galaxy J8 au cam dispărut complet în ultima lună. Poate că acest dispozitiv a devenit în cele din urmă Galaxy A6 care a fost lansat deja pe piață.

Nu avem nicio informație despre preț de la Samsung, dar credem că smartphone-ul va costa maximum 100 $ și poate apărea în orice moment. În general, dispozitivele Android Go au ca țintă piețele în curs de dezvoltare.

SURSĂLetsgoDigital