Samsung, baterii pe bază de grafen pentru a accelera încărcarea

2085

Samsung dezvoltă (și brevetează) „graphene ball” pentru a accelera încărcarea bateriilor de telefoane. Samsung Advanced Technology Institute (SAIT) a reușit să sintetizeze cu succes o „minge de grafen”, patentată acum, care poate fi utilizată pentru a face bateriile litiu-ion cu 45% mai durabile. De asemenea aceste baterii pot fi încărcate de aproximativ cinci ori mai repede.

Bateriile litiu-ion, asemănătoare cu cele din smartphone-ul Galaxy Note 8, necesită o oră pentru încărcare, timp care va fi redus la aproximativ 12 minute cu noua tehnologie cu bile de grafen, a anunțat compania Samsung Electronics. Institutul pentru Tehnologii Avansate a lui Samsung SAIT, s-a aflat în spatele mai multor descoperiri tehnologice, actualmente comercializate, inclusiv dezvoltarea materialelor fără cadmiu pentru Quantum Dot care sunt utilizate în televizoarele QLED high-end.

Bateriile litiu-ion au fost introduse pentru prima dată în 1991 și de atunci au fost standardul pentru alimentarea dispozitivelor electronice de consum. Mulți însă cred că tehnologia a expirat și au început să caute alternative.

Bateriile care utilizează bilele de grafen se pot menține, de asemenea, la o temperatură de 60 grade Celsius, care este necesară pentru utilizarea în mașinile electrice, a adăugat compania, făcându-le un prim candidat pentru utilizarea în viitoarele mașini electrice.

Samsung a brevetat tehnologia în Coreea de Sud și în Statele Unite. Constatările complete ale SAIT au fost publicate în revista Nature din această lună.

Grafenul este o variantă a grafitului. Grafenul este cel mai bun conductor de electricitate și căldură cunoscut. A fost descoperit și izolat în 2004, de către un grup de cercetători britanici de la universitatea din Manchester condus de profesorii Andre Geim și Konstantin Novoselov, pentru aceasta au fost distinși cu Premiul Nobel pentru Fizică în 2010.

Abordarea tehnologiei cu bile de grafen este doar una dintre multele metode pentru a dezvolta baterii puternice și avansate care sunt explorate în acest moment. Nu există nicio garanție că această tehnologie va fi pusă în aplicare în viitorul imediat. Astfel de invenții legate de baterii, care sună foarte promițător, nu vor fi găsite în viitoarele telefoane Samsung, cum ar fi Galaxy S9 sau Samsung Galaxy Note 9.

Desigur, că într-o zi vom avea telefoane cu super-baterii, dar deocamdată doar visăm la ele, mai au drum lung de parcurs până vor ajunge în buzunarele noastre.

SURSĂSamMobile