Samsung a lansat cele mai recente display-uri OLED flexibile și pliabile

1467

Compania Samsung Electronics și-a arătat forța și potențialul care au dus la dominarea tehnologică din domeniul OLED, la SID DisplayWeek 2018, prezentând ultimele sale evoluții în display-uri OLED flexibile și pliabile. O mare parte din standul companiei sud-coreene, la evenimentul comercial desfășurat în Los Angeles, Statele Unite, a fost dedicată tehnologiilor OLED pentru domeniul auto care oferă o varietate de afișaje OLED flexibile și rulante. Produsele prezentate includ afișaje flexibile, transparente, rulante și un ecran lightfield.

Poate că cea mai impresionantă apariție de la standul Samsung a fost panoul OLED de 14 inch, de 960×540 pixeli, de 78,4 PPI – (pixeli pe inch), care are o rază de îndoire de 10R. Pe lângă impresia excelentă lăsată de acest ecran aici, este faptul că s-a vorbit foarte mult despre comercializarea de afișaje OLED în viitorul nu prea îndepărtat, afișaje care se vor rula.

Samsung a prezentat, de asemenea, un un ecran AMOLED transparent de 4,94 inch 360×112 pixeli (76 PPI), cu o transparență de 44 % și un ecran de 7 inch 1280×800 pixeli, cu 216 PPI, ecran lightfield cu suport pentru 18 puncte de vedere, folosind tehnologia parallax de mișcare a disparității binoculare, produsă de Samsung Display.

Pentru potențialii clienți din industria automobilelor, Samsung a prezentat afișajul de 6,22 inch 1440×2960 pixeli de 529 PPI, cu design complet din plastic care promite o durabilitate suplimentară.

SID – Society for Information Display, a fost fondată în 1962. SID are ca activități principale publicarea de jurnale tehnice cu informații despre afișaje, în general afișaje electronice, cum ar fi televizoare și monitoare de calculator. „Display Week”, principala sa conferință, se desfășoară în luna mai sau iunie în fiecare an. Anul acesta a avut loc între 20 și 25 mai.

Pentru prima dată, Samsung a prezentat un afișaj OLED care acționează și ca un difuzor – o tehnologie oarecum similară cu cea a OLED-urilor de sunet cristal, produse de LG. Prototipul „Sound on display” de la Samsung a fost un display de 6,22 inch,de 1440×2960, care a fost configurat pentru a fi folosit ca receptor de telefonie.

Nu a fost singurul produs, să spunem neortodox, pe care Samsung Display la prezentat la standul său de la SID. Un alt afișaj interesant a fost unul cu un senzor de forță care poate funcționa sub apă, Samsung îl numește „Aqua-force senor„. Prototipul a fost un panou de 5,77 inch 1440×2960 pixeli cu 571 PPI, unul care s-a dovedit a funcționa într-adevăr sub apă.

Am scris deja că Samsung a prezentat și un nou display AMOLED de 1.200 ppi pentru realitatea virtuală. Acesta se potrivește știrilor recente, potrivit cărora Samsung lucrează la un set cu cască VR autonomă cu ecran inclus, fără a mai utiliza un smartphone.

VIASamMobile
SURSĂOledInfo