Samsung Experience aduce rotirea ecranului de pornire pe S8

4067

O actualizare a aplicației Samsung Experience aduce posibilitatea de a roti ecranul de pornire, în modul peisaj sau portret, la Samsung Galaxy S8 și Galaxy Note 8. Până acum, aceasta a fost o opțiune care a fost accesibilă numai pe Galaxy S9 și pe Galaxy S9+.

Galaxy S8, Note 8 și S9 au interfața Samsung Experience versiunea 9.0, bineînțeles însoțită de sistemul de operare Android 8.0 Oreo. Cu toate acestea, nu toate detaliile interfeței de pe telefoane sunt aceleași. De exemplu, ecranul de pornire al lui S9/S9+ se poate roti cu dispozitivul, în timp ce pe Galaxy S8 și Note 8 nu se poate întâmpla acest lucru. Dar, aceasta se va schimba în curând, odată cu lansarea unei noi versiuni a aplicației Samsung Experience.

Această opțiune de rotire a ecranului de pornire pe Galaxy S8, Galaxy S8+ și Galaxy Note 8 a apărut doar pentru unii utilizatori în acest moment, chiar dacă au instalat ultima versiune a Samsung Experience. Este posibil ca Samsung să facă această funcție disponibilă în mai multe etape, de asemenea, este posibil ca Samsung să aștepte feedback-ul utilizatorilor înainte de a face disponibilă pe scară largă această caracteristică.

În unele țări, o noua versiune  Samsung Experience este lansată deja, ceea ce aduce această nouă opțiune. După actualizarea aplicației, ecranul de pornire – în cazul în care aveți scurtături și widget-uri pe acesta – poate rula împreună cu dispozitivul. Dacă nu doriți acest lucru, puteți dezactiva opțiunea din setările ecranului de pornire (prin Setări -> Afișaj -> Ecran de pornire).

Probabil această caracteristică va fi prezentă și pe Samsung Galaxy Note 9, care va fi livrat cu sistemul de operare Android 8.1 Oreo din cutie. De fapt, va fi primul smartphone Samsung cu Android 8.1 Oreo.

Samsung Experience (experiență în stil Samsung) este firmware-ul personalizat bazat pe Android, utilizat de Samsung pe telefoanele sale marca Galaxy. Numele original a fost TouchWiz, fiind schimbat la sfârșitul anului 2016 în Samsung Experience odată cu introducerea sistemului de operare Android Nougat pe Samsung Galaxy S7.

În prezent, versiunile 9.0.05.42 aflată pe Galaxy S8 și 9.0.05.34 aflată pe Galaxy Note 8 nu au încă această opțiune. Așteptați până când actualizarea aduce versiunea 9.0.10.76. Verificați dacă puteți actualiza aplicația din setările ecranului de pornire. Dacă puteți actualiza, opțiunea apare automat acolo.

Este, desigur, doar o caracteristică mică, dar este frumos să vedem că Samsung aduce tot mai multe și mai multe gadgeturi aflate pe Galaxy S9 la Galaxy S8 și Note 8. Samsung ar trebui să aibă grijă de utilizatorii dispozitivelor, relativ mai vechi, aducând pe acestea funcții noi.

SURSĂGalaxyClub