Samsung Galaxy cel mai valoros brand din Coreea de Sud

2658

Samsung Electronics, prin brandul de telefoane Samsung Galaxy este cel mai valoros brand din Coreea de Sud pentru al șaptelea an consecutiv. Informația a fost furnizată de Brandstock, o firmă de consultare de piață, și a fost făcută publică de The Korea Herald.

Potrivit studiilor efectuate de firma de cercetare Brandstock, asupra marilor branduri ale țării, Samsung Galaxy a obținut cea mai mare evaluare pe această listă. Este pe locul 1 din anul 2011 până în prezent.

Performanța brandului Samsung Galaxy este semnificativă. Retragerea de pe piață și suspendarea producției smartphone-ului Galaxy Note 7 în 2016 a fost o problemă. A fost pronosticată de toate firmele de cercetare de piață ca o lovitură dură pentru Samsung și marca Galaxy.

Samsung cel mai valoros brand în Coreea

Conform Brandstock, Samsung Galaxy și-a menținut poziția dominantă prin intermediul hardware-ului de top. Samsung spune așteptările pieței față de viitorul smartphone Galaxy S9, sunt de asemenea foarte mari.

Pe locul doi ca brand în acest clasament a fost E-Mart, cel mai mare lanț de discount din Coreea de Sud, urmat de portalul Naver. Firma americană Google Inc. a fost pe locul 10 în ceea ce privește valoarea mărcii sale în Coreea de Sud.

Brandstock a fost fondată în 1993 și are sediul în Germania la München. Are birouri în Italia, SUA, Franța, Slovenia și Elveția. A devenit unul dintre principalii furnizori de servicii de proprietate intelectuală (IP). Brandstock are peste 140 de profesioniști în 41 de țări diferite. Serviciile sale includ mărci comerciale și brevete, monitorizare și consultanță în domeniul IP.

Kakao Talk, cea mai răspândită aplicație de mesagerie mobilă din Coreea de Sud. Împreună cu KB Kookmin Bank și Aeroportul Internațional Incheon, au fost și ele în primele 10 pe această listă.

Situația politică afectează pe unii producători

Alte mărci, care s-au bazat puternic pe piața chineză, au pierdut teren din cauza tensiunilor diplomatice dintre Seul și Beijing. China a lansat represalii economice împotriva firmelor coreene deoarece Coreea de Sud. Cauza a fost instalarea unui sistem de apărare antirachetă din SUA pe teritoriul său, ca răspuns la amenințările Coreei de Nord. China pretinde că acest sistem de apărare este o potențială amenințare la adresa ei. Aceste sancțiuni economice au fost recent parțial ridicate.

SURSĂKoreaHerald