(Update) Samsung Gear S4 – posibile specificații, data lansării și prețul

9105

UPDATEAugust 2018 – Ceasul inteligent mult așteptat – Gear S4 – a fost lansat în sfârșit cu numele de Galaxy Watch. Împreună cu numele ceasului avem parte de o serie de schimbări și îmbunătățiri semnificative față de predecesorul său Gear S3.

Citește despre lansarea și specificațiile lui Galaxy Watch în articolul: Conectat fără cu noul Samsung Galaxy Watch.


Au fost multe speculații că Samsung are de gând să prezinte o actualizare serioasă a gamei de ceasuri Gear S, adică un Samsung Gear S4 la IFA Berlin (Internationale Funkausstellung Berlin), în Germania.

La această expoziție internațională din luna august, Samsung a lansat numeroase dispozitive printre altele Gear Fit 2 Pro și Samsung Gear Sports.

Cu toate acestea, cei care așteptau lansarea unui nou smartwatch, Samsung Gear S4, au fost puțin decepționați, deoarece lansarea acestui dispozitiv nu a făcut parte din planurile Samsung pentru IFA 2017.

Pe pagina de internet tizenexperts.com a apărut recent informații despre viitorul Samsung Gear S4, informații credem speculative. Este posibil totuși să nu fie, având în vedere că este site-ul oficial al sistemului de operare Tizen, sistem care este pe Samsung Gear S3 și în mod sigur va fi și pe viitorul Gear S4.

Tizen este un sistem de operare open source bazat pe Linux. Acesta funcționează pe o gamă largă de dispozitive Samsung, inclusiv smartphone-uri, tablete, televizoare inteligente, PC-uri, camere inteligente, smartwatches, imprimante și aparate inteligente de uz casnic, cum ar fi frigidere, mașini de spălat, aparate de aer condiționat, cuptoare cu microunde și aspiratoare robot.

Vă prezentăm posibilele specificații și caracteristici apărute pe site-ul Tizen.

Samsung Gear S4 va veni probabil cu un procesor mai rapid și mai bun, cel mai probabil fiind chipset-ul Exynos 7 Dual-core 7270, va veni cu o viață mai mare a bateriei și, desigur, noul asistent digital inteligent Bixby, de la Samsung. Samsung a anunțat că Bixby va fi actualizat cu noi caracteristici și dacă Gear S4 va primi această caracteristică, este de la sine înțeles că va fi un avantaj major pentru acest smartwatch, având în vedere tehnologia foarte avansată înclusă în „secretarul” Bixby.

Acest nou smartwatch de la Samsung este de așteptat să includă câteva caracteristici sport noi legate de sănătate și fitness. Cu ceva timp în urmă, a circulat informația – inclusiv pe iLoveSamsung – că Samsung a depus un brevet pentru o carcasă specială pentru încărcarea unui smartwatch (se credea că este pentru Gear S3 la acel moment).

Conform amintitului brevet, respectivul dispozitiv purtabil de la Samsung, poate fi încărcat rapid prin simpla plasare pe partea de sus a unei cutii speciale. Această caracteristică nu a fost utilizată până acum pe nici un dispozitiv purtabil și dacă Samsung vrea să aducă o diferență cu adevărat semnificativă cu Gear S4, ar trebui să țină cont de această caracteristică.

În plus, este probabil ca noul smartwatch din seria Gear S să vină cu cel mai recent sistem de operare Tizen 3.0, devenind primul smartwatch Gear S care are acest sistem de operare. Tizen 3.0 are compatibilitate pe 64 de biți, precum și suport pentru grafica 4K Ultra HD și recunoașterea imaginii și a vocii, lucruri care vor fi excelente pentru un smartwatch.

Despre data lansării, este emisă o ipoteză pentru IFA Berlin 2018. Gigantul sud-coreean a prezentat smartwatch-ul Samsung Gear S3 tot la un eveniment IFA în luna august a anului trecut. Totuși, dat fiind că IFA 2017 tocmai s-a încheiat, este foarte puțin probabil să așteptăm un alt eveniment IFA (IFA 2018) pentru a vedea Gear S4. Este o distanță de aproape un an.

Poate că Samsung nu va dori să aștepte anul viitor, iar o altă variantă posibilă și probabilă ar fi înainte de sărbători.

Prețul sigur va fi unul mai mare decât a lui Samsung Gear S3. Lansarea lui Gear S3, a adus un preț fixat la aproximativ 350$. Având în vedere că acest smartwatch va folosi un procesor mai bun decât Gear S3, va avea mai multe caracteristici sport și poate chiar să aducă unele noi caracteristici, prețul sigur va urca.

Ultimele informații vehiculate duc spre un preț de peste 380 USD.

SURSĂTizenExperts