Samsung lansează la CES televizorul QLED cu tehnologia inteligentă AI

1583

Samsung Electronics va prezenta la Consumer Electronics Show din Las Vegas televizorul QLED de 85 inch, care utilizează tehnologia inteligenței artificiale (AI) pentru a converti imaginile cu rezoluție redusă la 8K, o calitate superioară. Televizorul Samsung QLED Q9S de 85 inch îmbunătățește orice conținut la 8K folosind inteligența artificială.

Televizoarele Samsung din seria QLED Q9, Q8 și Q7 au fost lansate anul trecut la CES 2017 Las Vegas.

Compania Samsung intenționează să lanseze acest tip de tehnologie AI pentru televizoare QLED cu o diagonală a ecranului de peste 65 de centimetri care vor fi lansate în a doua jumătate a acestui an, conform site-ului Koreatimes.

Tehnologia de conversie AI de înaltă definiție a „învățat” milioane de scene video în avans și le analizează pentru a construi o bază de date și pentru a utiliza aceste informații pentru a converti imagini de calitate scăzută în imagini de calitate 8K. Atunci când pe televizor apare o imagine cu rezoluție redusă, acesta caută un filtru optim în baza de date pentru a corecta luminozitatea imaginilor și intensitatea de negru. Samsung susține că tehnologia de conversie AI cu înaltă definiție face posibilă vizualizarea de imagini naturale, fără gradarea culorilor și creează imagini care au un contrast mai bogat și mai detaliat.

În plus, fiecare scenă este clasificată în funcție de caracteristicile sale de calitate a imaginii, iar parametrii precum contrastul și claritatea sunt ajustați automat pentru fiecare zonă a imaginii. Tehnologia Samsung AI de conversie de înaltă definiție optimizează, de asemenea, automat sunetul televizorului în funcție de caracteristicile imaginii. De exemplu, într-un joc sportiv, sunetul de fundal este mărit pentru un sentiment mai realist. Într-o scenă de concert, sunetul redus este evidențiat pentru a oferi o experiență de sunet mai bogată pentru spectator.

Am dezvoltat televizorul pentru a rezolva plângerile crescânde ale clienților față de lipsa conținutului de calitate compatibil cu televizoarele de 8K„, a declarat Han Jong-hee, președintele Visual Display Business de la Samsung Electronics.

Pe data de 25 martie 1954, Radio Corporation of America – RCA, deschidea prima linie de asamblare a televizoarelor color la fabrica sa din Bloomington, Indiana. Compania a fabricat 5.000 de televizoare cu diagonală de 30 de centimetri, pe care le-a vândut la 1.000 de dolari bucata, sumă astronomică la vremea respectivă.

La Consumer Electronics Show 2018 de la Las Vegas, compania Samsung intenționează să lanseze și o serie de aparate electrocasnice de ultima generație, cu accent pe inteligența artificială AI.