Samsung a brevetat un laptop cu ecran aproape fără margini

1916

Un brevet de design pentru un laptop Samsung cu muchii foarte înguste ale ecranului a fost depus de gigantul high-tech și recent publicat de OMPI (World International Property Organization). Brevetul depus de Samsung Electronics, publicat la 23 ianuarie 2018, este un brevet de design ornamental și nu un brevet de utilitate. Aceasta înseamnă că brevetul este limitat la designul laptopului Samsung. Nu sunt descrise funcționalități ale unui laptop cu acest tip de ecran.

Tendința de margini cât mai înguste ale ecranului, pe care le-am văzut de ceva vreme la foarte multe telefoane inteligente și televizoare, pare să continue spre computerul portabil. Samsung a brevetat un nou design de laptop cu ecran complet, fiind un deschizător de drumuri și în acest domeniu, la fel ca la telefoanele mobile inteligente.

O descriere amplă lipsește la acest brevet. Cu toate acestea, sunt incluse câteva schițe clare, precum și o trimitere la un brevet depus la Oficiul American de Brevete, prezentat anterior. La USPTO, Oficiul de Brevete și Mărci al Statelor Unite, Samsung a depus un brevet similar în 2013, care a fost aprobat în martie 2015 de către USPTO (United States Patent and Trademark Office).

Designul brevetat este foarte asemănător seriei ultra-subțiri Notebook 9 de la Samsung. Vedem un laptop subțire cu un tip de balama ce nu a mai fost folosită înainte, care este plasată pe toată lățimea laptopului.

Ceea ce este deosebit de frapant este ecranul laptopului. Este un afișaj pe tot ecranul, cu muchii foarte înguste, aproape inexistente.

Ȋn septembrie 1975 a apărut, primul calculator portabil comercial numit IBM 5100. Ȋn anul 1981 a apărut primul calculator personal portabil de mărimea unui laptop, numit Epson HX-20. În 1982 a fost lansat GRiD Compass 1101. Este primul laptop care se închide prin suprapunerea ecranului cu tastatura. GRiD Compass costa la acea vreme între 8.000$ și 10.000$.

În mod ciudat, nu vedem nici o cameră în acest design aproape fără margini. Cel mai probabil camera este integrată în marginea superioară a ecranului. Poate că Samsung dorește să integreze camera sub ecran. Nu de mult timp am văzut un brevet pentru un smartphone Samsung cu așa-numite găuri (cavități) pe ecran, pentru a face loc senzorilor și camerei.

Deoarece lipsește o descriere mai detaliată a brevetelor, nu se știe încă dacă Samsung dorește să utilizeze această tehnologie pentru un calculator portabil.

SURSĂLetsgoDigital