Samsung solicită marcă comercială pentru Micro QLED TV

1406

După ce Samsung Electronics a anunțat anul trecut seria de televizoare QLED la CES 2017, compania sud-coreeană a prezentat săptămâna trecută, la CES 2018, noi inovații TV interesante. De exemplu, Samsung a introdus un televizor QLED de 8K cu inteligență artificială și un televizor MicroLED de 146 inch. Cu toate acestea, se pare că Samsung mai are o surpriză în lucru pentru noi anul acesta.

Samsung a depus două cereri de marcă la Korean Intellectual Property Office – KIPO, Oficiul Coreean de Proprietate Intelectuală în 11 ianuarie 2018. Unul este pentru QLED de 8K, ceea ce nu este deloc surprinzător, având în vedere lansarea recentă a acestuia la CES 2018. Cealaltă este pentru Micro QLED. Deci, nu MicroLED, cum Samsung a prezentat la Consumer Electronics Show de la Las Vegas, ci Micro QLED.

Deși este dificil momentan să spunem exact ce înseamnă Micro QLED, pare foarte probabil că este o combinație între noul MicroLED și tehnologia QLED existentă. Ne punem două întrebări: Samsung lucrează la un televizor QLED cu puncte cuantice emițătoare de lumină? Micro QLED-urile sunt realizate cu diode emițătoare de lumină și sunt auto-emițătoare de lumină? Înseamnă că fiecare sub-pixel produce propria lumină și nu mai este nevoie de o lumină de fundal dedicată.

Spre deosebire de televizoarele OLED de la LG, televizoarele Samsung QLED actuale nu sunt încă auto-emițătoare de lumină. Cu alte cuvinte, punctele cuantice nu radiază propria lor lumină. În schimb, este utilizată lumina de fundal. Dacă Samsung reușește să-și facă televizoarele QLED cu auto-emisii de lumină, compania își va îmbunătăți în mod semnificativ poziția competitivă pe piață.

Samsung QLED versus tehnologia MicroLED

QLED funcționează pe baza unor particule foarte mici Quantum Dot și este un fel de afișaj LCD cu LED-uri evoluat. Noua tehnologie MicroLED este foarte asemănătoare cu tehnologia OLED, dar nu este fabricată din material organic. Prin utilizarea acestei noi tehnologii, televizoarele Samsung ar avea o durată mai lungă de viață și, de asemenea, trebuie să afișeze imagini extra-clare cu o gamă de culori mult mai mare.

MicroLED este, de asemenea, auto-emițătoare de lumină, adică nu este nevoie de lumină de fundal. Așa-numitele micro LED-uri sunt mult mai mici, astfel încât acestea emit o sursă de lumină frumoasă, uniformă.

Samsung a anunțat că în martie 2018 va prezenta mai multe detalii cu privire la televizorul său MicroLED. Inovația nu privește numai aplicarea tehnologiei MicroLED, este de asemenea, primul televizor modular din lume, ceea ce înseamnă că dimensiunea ecranului este reglabilă. Cum exact va fi acest lucru vom afla tot atunci.

8K sau rezoluția 8K UHD, este rezoluția cea mai ridicată din televiziunea digitală. 8K se referă la rezoluția de 7.680 de pixeli, cu dimensiuni ale imaginii de 7680 × 4320. 8K are de două ori rezoluția 4K cu de patru ori mai mulți pixeli. În aprilie 2013, Astro Design a lansat prima cameră AH-4800, capabilă să înregistreze cu rezoluție 8K.

Televizorul QLED 8K va fi disponibil în a doua jumătate a anului 2018, după cum a anunțat deja Samsung. Probabil că acest lucru se va întâmpla în perioada manifestării IFA 2018 care va avea loc între 31 august și 5 septembrie la Berlin, Germania.

Este posibil ca Samsung să prezinte la IFA Berlin și noul televizor Micro QLED.

SURSĂLetsgoDigital