Samsung Pay și „Mir” deschid lumea pentru băncile rusești

1166

Sistemul național de plăți rus, „Mir” – JSC „NSPK” și gigantul sud-coreean Samsung, au încheiat un parteneriat pentru a conecta sistemul de plăți Mir la serviciul de plată mobil Samsung Pay.

Acest anunț de parteneriat a urmat după ce firma MIR a ajuns la concluzia că sistemul de carduri și cardurile MIR ar avea mai mult succes dacă sunt conectate prin intermediul telefonului mobil. Anterior, unele teste pilot au fost făcute cu alte carduri emise de bănci precum Rosselkhozbank, Chelindbank, Opening și Center-Invest. Aceste teste au fost făcute și în colaborare cu furnizorii de soluții de procesare a plăților, precum OpenWay, TSYS și Compass Plus. Conform planurilor prezentate, această soluție de colaborare tehnologică și financiară dintre Samsung Pay și Mir ar trebui să fie pe deplin disponibilă în 2018 tuturor băncilor participante. Informația ne parvine prin intermediul site-ului Tizenexperts.com.

Iată ce a spus Vladimir Komlev, directorul general al JSC NSPC, despre această colaborare: „Plata cu ajutorul serviciilor de plată mobilă câștigă rapid popularitate în țara noastră. Numărul de carduri din Rusia în ianuarie-noiembrie 2017 a crescut de peste 9 ori. NSCP, împreună cu partenerii săi, lucrează în permanență pentru a face cardul Mir mai modern, iar plățile cu acestea cât mai ușoare si convenabile posibil.

Adăugând la ceea ce a spus Vladimir, Dmitry Gostev, șeful Samsung Mobile din Rusia, a declarat: „80% dintre utilizatorii de dispozitive care acceptă Samsung Pay, încep să utilizeze serviciul imediat după cumpărare.”

Samsung Pay este destinat plăților fără contact, dar acesta nu exclude deținătorii de carduri Mir pentru utilizarea acestora în alte terminale. Acest lucru este posibil datorită faptului că Samsung Pay are atât tehnologia Near Field Communication (NFC), cât și Magnetic Secure Transmission (MST), astfel că un terminal de plată care nu dispune sistemul de plata fără contact poate procesa plata ca un card bancar obișnuit cu bandă sau cip magnetic.

Samsung Pay este în prezent disponibil, printre altele, pe următoarele telefoane Samsung, Galaxy S8 și S8+, Galaxy S7 și S7 Edge, seria Galaxy S6, Galaxy Note 5. Samsung Gear S3 și gama Galaxy A din 2017 dispun și ele de acest serviciu.

Mir (însemnă pace sau lume în rusă) a fost o stație spațială sovietică în funcțiune pe o orbită terestră joasă între anii 1986 – 2001. Mir deține recordul pentru cel mai lung zbor spațial al unui om, cel al lui cosmonautului Valeri Poliakov, cu 437 de zile și 18 ore.

Baza de clienți din Rusia pentru Samsung Pay și Mir este de peste 28 de milioane de clienți și crește zilnic. Mai mult, folosind un sistem de co-baiting, Samsung Pay lucrează și în afara țării pentru utilizatorii din Rusia care posedă carduri emise de băncile rusești.