În clasamentul global al pieței de capital firma sud-coreeană Samsung Electronics Co. s-a situat pe poziția a 18-a printre primele 100 de companii din acest an, deși dimensiunea sa generală a crescut în ultimul an, au arătat datele economice furnizate de Korea Excenge. Plafonul de piață al companiei Samsung a crescut de la o cotă de piață de 16% anul trecut la 283,1 miliarde de dolari, la data de 2 februarie, potrivit datelor furnizate de operatorul din Coreea de Sud, Korea Exchange.

Cu toate acestea, gigantul high-tech sud-coreean Samsung Electronics a căzut de pe locul 15 ocupat anterior, pe locul 18.

Apple Inc. din Statele Unite este în fruntea listei cu o capitalizare de piață de 814,4 miliarde de dolari, urmată de gigantul tehnic american Google Inc., cu 774,9 miliarde de dolari și de producătorul de software Microsoft Corp., cu 706,7 miliarde de dolari.

Datele au arătat că Tencent, gigantul Chinei, a ajuns pe locul 6 în clasament de pe locul 14, cu un an mai devreme. Tencent Holdings Limited este un conglomerat chinez de investiții multinaționale, specializat în diverse servicii și produse legate de Internet și divertisment la nivel global.

Compania chineză de comerț electronic Alibaba, precum și Banca Comercială din China, au încheiat clasamentul în top 10 la nivel mondial. Capitalizarea de piață a colosului Alibaba a dus firma pe locul 8, de pe locul 13, ocupat anul trecut. Commercial Bank of China a fost plasată pe locul 9, de la locul 16, în anul precedent.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Capitalizarea de piață este valoarea de piață la un moment dat a acțiunilor unei societăți, fiind egală cu prețul acțiunilor la momentul respectiv, în funcție de numărul de acțiuni în circulație. Pe măsură ce acțiunile sunt cumpărate și vândute pe piețele publice, capitalizarea poate fi folosită ca indicator a valorii nete a unei societăți.[/vc_message]

În acest clasament al capitalizării de piață printre primele 100 de firme la nivel global, 51 erau firme americane, urmate de 13 firme chineze și șase firme din Germania respectiv cinci din Franța.