Samsung pe primul loc în lume la vânzările de smartphone-uri în trimestrul trei

1621

Samsung Electronics Co. a fost cel mai mare producător mondial de smartphone-uri în trimestrul al treilea din 2017. Clasarea pe primul loc în lume s-a datorat vânzărilor fără precedent de smartphone-uri, au arătat rezultatele financiare date publicității de Strategy Analytics. Samsung a avut o creștere a vânzărilor de smartphone, pe plan global, cu 223% în al treilea trimestru din 2017, ocupând locul întâi pentru prima dată printre vânzătorii de smartphone-uri. Apple pe locul al doilea.

O contribuție importantă la această creștere substanțială au avut-o vânzările modelelor de buget ale firmei sud-coreene.

Gigantul tehnic sud-coreean a vândut 83,4 milioane de unități de smartphone-uri în perioada iulie-septembrie, cu o cotă de piață de 21,1%. Aceasta a înregistrat o creștere accentuată față de anul precedent, când compania a vândut „doar” 75,3 milioane de unități. Principalul concurent firma americană Apple a avut 14,5%. Nokia avea o cotă de 14,2%, HTC 10,8%, iar BlackBerry, a avut 10% din piața mondială a smartphone-urilor în al treilea trimestru.

BlackBerry este dezvoltat de compania canadiană BlackBerry Limited (fostă RIM), un producător de soluții wireless pentru piața de comunicații mobile la nivel mondial. A fost fondată în 1999 în Waterloo, Ontario, Canada. Numele a fost ales datorită asemănării butoanele tastaturii cu cea a dulciurilor care compun fructele de mure.

 Huawei și Oppo din China au urmat cu 9,9%, respectiv 8%, în perioada menționată. Xiaomi a înregistrat, de asemenea, o cotă de 7%, în creștere de la 3,9%, cu un an mai devreme.

Creșterea companiei Samsung este rezultatul direct al portofoliului mare de produse și a cererii foarte mare pentru modelele din seria A, J și S din America Latină, India și din alte părți„, a spus Strategy Analytics.

Compania Samsung a declarat la începutul acestei săptămâni că, în timp ce vânzările sale combinate de smartphone-uri au crescut în al treilea trimestru din cauza vânzărilor mari ale modelelor Galaxy J, câștigurile sale globale s-au diminuat pe trimestru, din cauză că rentabilitatea acestora este mai slabă comparativ cu dispozitivele emblematice ca Galaxy S8 / S8+ și Galaxy Note 8.

Samsung se va confrunta cu o presiune puternică din partea Apple în al patrulea trimestru, din cauza reducerilor de prețuri pentru modelele iPhone mai vechi, în urma lansărilor noilor terminale Apple din această toamnă.

În pofida lansării cu întârziere a modelului iPhone X, noul portofoliu iPhone 8 a fost relativ bine primit în țări importante, cum ar fi Germania și China„, a spus compania Strategy Analytics.

Smartphone-urile Nokia sunt, de asemenea, de așteptat să aibă un impact asupra Samsung la nivel global.

SURSĂKoreaHerald