Samsung pe primul loc la cele mai importante concursuri AI din lume

1523

Samsung Research, hub-ul avansat al R & D de la Samsung Electronics, a ocupat primul loc în două dintre cele mai importante concursuri de înțelegere a inteligenței artificiale (AI) la nivel mondial.

Samsung Research a fost pe primul loc în concursul MAchine Reading COmprehension (MARCO MS) organizat de Microsoft (MS). A ocupat tot primul loc cu cea mai bună performanță la TriviaQA, concurs găzduit de Universitatea din Washington, dovedind excelența algoritmului AI.

Cele două sunt concursuri de citire și înțelegere a mașinilor care alcătuiesc algoritmi AI cu procesarea interogărilor efective ale utilizatorilor, furnizând apoi un răspuns. Distinse universități din întreaga lume și firme globale de AI, inclusiv Samsung, se află în competiție în aceste provocări.

Înțelegerea computerizată a mașinilor este locul în care un algoritm AI este însărcinat cu analizarea datelor și găsirea unui răspuns optim la o interogare pe cont propriu. Pentru MS MARCO și TriviaQA, algoritmii AI sunt testați în capacitățile lor de prelucrare a limbajului natural și uman și oferă text scris în diferite tipuri de documente, cum ar fi articole de știri și postări de blog.

De exemplu, în MS MARCO, zece documente web sunt prezentate pentru o anumită interogare pentru a permite unui algoritm AI să creeze un răspuns optim. Interogările sunt selectate aleatoriu dintr-un milion de interogări de la utilizatorii Bing, motor de căutare Microsoft. Răspunsurile sunt evaluate statistic prin estimarea a cât de apropiate sunt răspunsurile de cele umane. Acesta este un test conceput pentru a aplica un algoritm AI pentru a rezolva problemele din lumea reală.

AI – Inteligența artificială este un termen tehnic provenit din limba engleză: Artificial Intelligence, prescurtat AI, care desemnează un domeniu din cadrul informaticii. Sistemul respectiv este capabil să învețe, cu sau fără ajutoare externe, cu scopul de a se îmbunătăți permanent.

Odată cu accelerarea recentă a competiției la nivel mondial de a dezvolta tehnologii AI, concursurile sunt răspândite pe scară largă în domeniul viziunii computerizate (tehnologii de analiză a caracterelor și imaginilor) și Q & A vizuale, pentru a rezolva problemele folosind imagini recunoscute ale personajelor, precum și comprehensiunea citirii mașinilor.

Filiala de la Beijing a companiei Samsung Research a câștigat în luna martie International Conference on Document Analysis and Recognition (ICDAR), găzduită de International Association of Pattern Recognition (IAPR). ICDAR este cea mai influentă competiție în tehnologiile de recunoaștere a caracterelor optice (OCR).

Noi dezvoltăm un algoritm AI, pentru a oferi răspunsuri la întrebările utilizatorilor într-o manieră mai simplă și mai convenabilă, pentru a fi folosit în viață reală„, a declarat Jihie Kim, șef de laborator de limbă în Samsung Research.

SURSĂSamsung News