Televizoarele Samsung QLED TV – certificate de germanii de la Testlab

1196

Televizoarele Samsung QLED și-au dovedit încă o dată calitatea și fiabilitatea și au trecut foarte bine de testele la care au fost supuse de experții de la revista Video Magazin. Pentru a verifica dacă televizoarele rezistă la cerințele de înaltă performanță, experții în domeniul TV au colaborat cu Connect Testlab și au testat diferite televizoare de la mai mulți producători.

Televizorul Samsung 65Q9FN1 QLED TV a fost pe primul loc. După 72 de ore test de anduranță, măsurătorile examinatorilor au scos în evidență calitatea televizoarelor Samsung și au certificat că acestea nu au avut efecte vizuale nedorite, televizoarele QLED fiind cele mai durabile afișaje de pe piața de astăzi.

Cerințele pentru noile televizoare sunt din ce în ce mai exigente acestea dispunând astăzi de tehnologii precum High Dynamic Range (HDR). Riscul unei presupuse arderi este o preocupare deosebită pentru clienții TV din segmentul premium. Pentru a vedea dacă afișajele se ridică la cerințele exigente de performanță, experții TV au efectuat testul de certificare bazat pe Information Display Measurements Standard (IDMS), un standard internațional foarte strict, pentru verificarea ecranelor și concentrat pe afișarea conținutului HDD al televizorului.

Televizoarele QLED de la Samsung au trecut testul de stres și au primit certificatul pentru „no burn-in” și „no afterglow”. Într-un test de anduranță de 72 de ore, testerele au efectuat măsurători pe mai multe televizoare Samsung QLED pentru a verifica eventualele efecte de arsură, care ar putea fi cauzate de elementele statice de imagine. Aceste efecte, denumite, de asemenea, efecte de memorie, de înregistrare, de reținere a imaginilor, afectează în mod vizibil calitatea imaginii unui televizor.

Revista Video Magazin premiază produse dintr-un total de 24 de categorii în domeniile TV, video, home theater și surround – un dispozitiv pentru fiecare categorie. Revista onorează cele mai bune dintre cele mai bune produse de pe piață în fiecare an. Juriul ține cont și de opiniile cititorilor pentru a alege cel mai bun produs din domeniul electronic.

Măsurătorile au arătat că televizoarele Samsung QLED testate au rămas neafectate de testele riguroase la care au fost supuse. Astfel, televizorul nu rămâne cu elemente de imagine, cum ar fi logo-urile de rețea sau alte sigle strălucitoare care lasă o urmă luminoasă ulterioară.

Calitatea unui ecran TV este afectată puternic de zgomot și arsuri – mai ales după ce au fost emise imagini de calitate HDR cu valori extreme de strălucire – televizorul Samsung QLED nu este afectat de astfel de probleme și este ideal pentru cei care intenționează să investească într-un televizor de ultimă generație.

SURSĂSamsung News