Samsung își propune să dirijeze tehnologiile viitoare prin 5G

1228

Companiile IT din întreaga lume se confruntă cu o schimbare de conectivitate la rețelele de telecomunicații de generație următoare, iar 5G este în prim plan. Printre acestea Samsung Electronics a stabilit o strategie pentru a-și îmbunătăți afacerea și pentru a oferi tehnologii de generația a cincea, care vor fi fundamentale pentru viitoarele tehnologii electronice alimentate de inteligența artificială AI.

Samsung va arăta prototipul dispozitivelor 5G care arată exact ca tabletele PC. Dispozitivele Samsung 5G vor servi ca o platformă pentru controlul serviciilor de 5G pregătite de KT – Korea Telekom prin stația de bază de radiocomunicații mobile 5G din PyeongChang.

Samsung a fost un jucător mai puțin cunoscut în domeniul rețelelor de telecomunicații, deși este cel mai mare producător de smartphone-uri din lume. Cu toate acestea, începând cu Jocurile Olimpice din Coreea de Sud, compania se pregătește pentru viitoarea rețea de 5G cu scopul de a domina piața asigurând nu numai tehnologii de rețea, ci și cip-uri 5G, dispozitive de control și smartphone-uri.

Prin prezentarea unei game complete de echipamente si dispozitive pentru rețeaua 5G la MWC 2017, CEO-ul Tim Baxter de la Samsung Electronics North America a menționat ca Samsung este o companie „5G” care va arăta ce se va întâmpla în viitor când totul este conectat la produsele Samsung 5G. Compania coreeană s-a angajat în dezvoltarea tehnologiilor de comunicații fără fir de 5G în urmă cu cinci ani, în parteneriat cu operatorii de telefonie mobilă din întreaga lume. Samsung va furniza accesul wireless fix, de 5G, pentru compania Verizon din SUA pentru uz comercial, pentru șapte orașe din SUA din a doua jumătate a acestui an. Acest lucru marchează primul serviciu de telecomunicații wireless de 5G din lume.

5G (litera G vine de la Generation) este generația a cincea de viteză în telefonia mobilă. Vitezele de download cresc, latența comenzilor prin semnalul wireless va scădea semnificativ, filmele și materialele video se vor încărca mult mai repede, site-urile vor răspunde rapid la comenzi, mașinile autonome vor deveni o realitate și 5G aduce capacitatea de a conecta mai multe dispozitive simultan.

Realizarea unei rețele de generație următoare pentru utilizatorii de telefoane este doar unul dintre numeroasele planuri care urmează să fie puse în aplicare în acest an de Samsung. Samsung pariază viitorul său pe IoT – internetul obiectelor, inteligență artificială și componente auto, trecând dincolo de smartphone-uri și afacerile cu produse electronice de consum.

Prin integrarea tehnologiilor informaționale ale Samsung cu tehnologiile Harman de infotainment în interiorul vehiculelor, Digital Cockpit – cabina digitală – are ca scop conectarea dispozitivelor mobile, a aparatelor electrocasnice și a automobilelor prin tehnologiile IoT. Platforma AI Samsung Bixby va controla electronica vehiculului, cum ar fi sistemul de aer condiționat și sistemul audio. Serviciul SmartThings al companiei IoT va conecta mașina cu aparatele acasă.

Samsung și Harman au dezvoltat, de asemenea, „Drvline„, o platformă de siguranță pentru conducere autonomă, care poate fi prezentată ca o compilație de inginerie, computere de înaltă performanță, tehnologii senzoriale, algoritmi, soluții AI, cloud și conectivitate. Samsung și Harman lucrează, de asemenea, pentru a livra prima soluție de automobile cu o antenă cu mai multe benzi pentru a permite o comunicare de date sigură, rapidă și fiabilă.

Viitoarele mașini vor fi la fel ca telefoanele inteligente care sunt mereu conectate la rețele„, a spus Young Sohn, președinte și șef al strategiei Samsung.

Samsung încearcă, de asemenea, să continue inovația în domeniul smartphone-urilor în acest an, lansând două modele premium, Galaxy S9 / S9+ și Galaxy Note 9. În plus față de modelele existente, Samsung a anunțat că va introduce primul smartphone pliabil în 2018.

Divizia de semiconductori a companiei va pune accentul pe procesoare AI care vor sprijini operațiile aplicațiilor AI în diferite dispozitive digitale. Procesoarele AI și senzorii IoT vor începe să fie folosiți și pentru televizoarele Samsung, frigidere și alte aparate de uz casnic începând din acest an.

În a doua jumătate a acestui an, Samsung va lansa un televizor de 8 K, care este alimentat de un cip AI ce mărește rezoluția standard până la o rezoluție 8K. Compania își propune să conecteze toate produsele digitale cu o platformă cloud integrată până în 2020.

SURSĂKoreaHerald