Samsung SDI prezintă cele mai noi baterii EV la salonul auto din Detroit

1426

Samsung SDI își prezintă ultimele tehnologii în materie de acumulatori auto pentru autovehicule electrice la Salonul Auto 2018 din Detroit – „North American International Auto Show” (NAIAS) din această săptămână, a declarat compania Samsung. Sub tema principală „Viitorului începe astăzi”, compania Samsung prezintă tehnologii pentru baterii EV (electric-vehicle), cum ar fi bateriile cu încărcare rapidă, modulele multifuncționale și celulele de dimensiuni reduse.

Conceptul de expunere a Samsung SDI la Salonul Auto de la Detroit din 2018 este „Viitorul pentru autovehicule electrice începe astăzi„. Expoziția acoperă trei teme – „Extindeți-vă călătoria„, „Redefiniți-vă designul” și „Bucurați-vă de plimbare„.

Samsung SDI este capabil de o competitivitate de neegalat a produselor, cu o gamă variată de baterii pentru vehicule electrice (EV) și vehicule electrice hibride, care vin în capacități de 37, 50, 60 și 94 de amperi/oră. Gama este evidențiată de celulele cu putere energetică mare pentru a oferi autovehiculelor electrice o autonomie de până la 600 de kilometri, după doar o încărcare de 20 de minute.

În plus, SDI va evidenția tehnologia recent introdusă pe bază de „bilele de grafen„, un material unic care permite o creștere cu 45% a capacității acumulatorului și o viteză de încărcare de cinci ori mai rapidă decât bateriile litiu-ion standard și bateriile cu acumulatori solizi. Dezvoltarea tehnologiei cu „bile de grafen” de către o echipă de cercetători de la Institutul de tehnologie avansată Samsung a fost inclusă în ediția din noiembrie 2017 a revistei științifice Nature Communications.

Samsung SDI va prezenta și diferite produse pentru baterii, ce vor atrage interesul producătorilor de automobile care doresc baterii EV adaptate nevoilor lor specifice.

Modulele multifuncționale ale Samsung SDI permit utilizatorilor să adapteze numărul de module la capacitățile de care au nevoie și astfel să-și diversifice capabilitățile în funcție de distanța de deplasare. Aceste pachete sunt de așteptat să ia ochii producătorilor de automobile care doresc să facă vehicule din diferite game, folosind un singur pachet ca fundație pentru o întreagă platformă a vehiculului.

Un alt produs nou al Samsung SDI prezentat este „celula de înălțime mică„. Aceasta este o celulă a cărui înălțime a fost redusă cu mai mult de 20% față celulele existente. Prin utilizarea acestui design de celule, companiile de automobile pot câștiga spațiu interior la un autovehicul electric și pot crește flexibilitatea designului pentru vehicul.

NAIAS, Salonul auto de la Detroit are loc anual și este printre cele mai mari show-uri auto din America de Nord. Prima ediție a avut loc în 1907. Salonul are o suprafață de 150.000 metri pătrați unde vor expune printre alții Aston Martin, Bentley, Ferrari, Lamborghini, Tesla, Porsche și Rolls Royce.

Samsung SDI prezintă, de asemenea, celule și module pe baza noii baterii cilindrice standard „21700”. Bateria „21700” are 21 mm în diametru și 70 milimetri în înălțime și o capacitate de 50% mai mare decât tehnologia acumulatorului „18650” dar la un preț mai mic. Dimensiunea sa este optimă pentru maximizarea puterii și a duratei de viață a bateriei. Bateria 21700 a intrat în centrul atenției ca standard de generație viitoare pentru aplicații în sisteme de stocare a energiei (ESS), scule electrice și vehicule electrice.

North American International Auto Show 2018 are loc la Cobo Center din Detroit în perioada 14 – 21 ianuarie.

SURSĂKoreaHerald