Samsung va activa Radio FM în smartphone-urile sale vândute în SUA

1273

Samsung a luat decizia de a activa cip-ul Radio FM de pe telefoanele sale comercializate în Statele Unite și Canada. Telefoanele mobile inteligente, aceste mici minuni tehnologice, au în interiorul lor și un radio, un receptor FM. Destul de ciudat pe anumite piețe, unele foarte mari, ca exemplu SUA și Canada receptorul radio FM din smartphone-urile Samsung nu a fost activat. Operatorii de telefonie mobilă, probabil din considerente financiare, sunt cei care au luat această măsură.

Viitoarele dispozitive Samsung vor veni cu un cip radio FM activat. Samsung a anunțat un parteneriat cu NextRadio, care prevede că toate smartphone-urile sale viitoare vor avea cipurile radio FM activate în Statele Unite. Potrivit unei declarații oficiale, Samsung este cel mai nou producător de smartphone-uri care a luat hotărârea de deblocare a cip-ului de radio FM în toate viitoarele telefoane mobile din Statele Unite și Canada. LG a ajuns la un acord similar cu NextRadio în august 2017. Motorola și Alcatel au făcut și ele deja progrese în acest sens.

Potrivit FCC – Federal Communications Commission, doar 44% dintre cele mai vândute smartphone-uri din SUA au activată funcția FM. Un cip deblocat și aplicația NextRadio vă permit să ascultați emisiuni FM pe telefonul mobil.

NextRadio a subliniat pe bună dreptate că accesul la radioul FM este esențial în anumite situații și domenii. Dacă un dezastru natural distruge stațiile de emisie pentru telefoanele mobile, radioul ar putea fi singura modalitate de a primi informațiile de care aveți nevoie într-o astfel de situație critică. În final este o măsură de siguranță publică.

Utilizatorii care au cip-ul radio FM deblocat pot descărca aplicația NextRadio și pot asculta posturile FM din zona lor.

FMFrequency Modulation, modulație în frecvență – este un sistem de transmisie radio în care unda purtătoare este modulată astfel încât frecvența sa variază în funcție de semnalul audio transmis. Primul sistem de comunicare radio prin modulația în frecvență a fost inventat de inginerul american Edwin Howard Armstrong în 1936.

Activarea funcției FM va descărca mai puțin din bateria telefonului, recepționarea undelor radio FM nu se face prin intermediul antenelor operatorilor de telefonie mobilă și nu veți avea nevoie de acoperire celulară pentru a asculta radioul. Această mișcare ajută, de asemenea, utilizatorii de smartphone-uri să asculte stațiile locale FM fără a se baza pe aplicații mobile sau Wi-Fi, reducând astfel și costurile.

Probabil că decizia nu se aplică retroactiv, astfel încât multe dintre smartphone-urile care sunt acum disponibile în SUA nu vor avea funcția FM activată.

SURSĂAndroidauthority