Scaner de amprente pe ecran în Galaxy S10 și pe alte telefoane Samsung

1795

Samsung a declarat că vrea să introducă scanerul de amprente digitale pe ecran în Galaxy S10 și în alte telefoane Samsung care vor fi fabricate în 2019. Gigantul tehnic sud-coreean intenționează să încorporeze un scaner de amprente futurist, pe ecranul lui Samsung Galaxy S10, dar și pe alte telefoane mobile mai accesibile, cum ar fi seria Samsung Galaxy A (2019).

Acest ultim zvon vine de la Ice Universe din China. În același timp acesta neagă posibilitatea, vehiculată anterior, ca Samsung Galaxy Note 9 să dispună de un astfel de element de siguranță.

Samsung, conform mai multor informații, se așteaptă să urmeze pașii rivalului său american Apple și să introducă trei noi telefoane la începutul lui 2019: un model de 5,8 inch, un model de 6,1 inch și un model de 6,4 inch. Doar ultimele două vor dispune de noul cititor biometric în ecran.

Compania Qualcomm va oferi tehnologia din spatele acestui nou mod de a vă debloca telefonul. Qualcomm a dezvăluit soluția sa de securitate biometrică la mijlocul anului 2017. Este vorba de un nou tip de scaner de amprentă digitală, ultrasonic, diferit de scanerele optice pe care alte companii le-au dezvoltat. Conform Qualcomm, provocările tehnice au încetinit lansarea acestui tip de cititor ultrasonic pe telefoanele principale.

Interesant este ca în aceeași informație se specifică de către Ice Universe că mai multe telefoane Samsung vor primi un cititor de amprente in-display în 2019. Samsung estimează că această caracteristică va ridica seria Galaxy S10 ca popularitate, iar producătorul de telefoane se așteaptă la un nivel de aproximativ 60 de milioane de unități vândute.

Qualcomm este o companie americană înființată în anul 1985 ce activează în domeniul comunicațiilor fără fir. Sediul companiei este situat în San Diego, California, Statele Unite, și are 224 de locații în întreaga lume. În anul 2017 avea aproximativ 34.000 de angajați.

Șeful Samsung Mobile, DJ Koh, a spus că Galaxy S10 nu va utiliza un scaner optic de amprente, dezvoltat de companie, deoarece experiența cu acesta nu a fost cea scontată. El a spus, de asemenea, că Samsung ar fi putut să introducă un astfel de scaner dar, Samsung dorește să ofere o mai bună și mai sigură experiență de amprentare digitală pe ecran și de aceea compania va introduce acest scaner doar atunci când va considera că este sigur și eficient.

Samsung intenționează să-și diferențieze telefonul mai mare și cel mai scump, versiunea de 6,4 inch a modelului Galaxy S10, cu un sistem triplu de cameră foto la spate.

SURSĂPhoneArena