Scannerul de amprente încorporat pe ecran, va debuta pe Galaxy Note 9

1343

Scannerul de amprente din spatele lui Galaxy Note 8 va fi înlocuit de un cititor de amprente încorporat în ecran la Samsung Galaxy Note 9, anul viitor.

Informația vine de la analistul KGI, Ming-Chi Kuo, considerat de Business Insider chiar „cel mai exact analist al Apple din lume

Analistul KGI spune că Samsung a decis deja să mențină status-quo-ul pe scanner pentru Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+. În consecință, Ming-Chi Kuo se așteaptă ca primul cititor de amprente pe ecran de la Samsung să apară pe phablet-ul său de vârf din 2018, Samsung Galaxy Note 9.

Montarea scanerului biometric de amprente digitale încorporat sub un afișaj de smartphone este una dintre cele mai mari dificultăți tehnologice care a afectat toți marii producători de smartphones.

Samsung, Apple și alți producători de smartphone-uri mai puțin cunoscuți se află pe această listă. Găsirea soluției ar putea duce la o schimbare în vânzările de telefoane mobile, schimbare ce va aduce mai multe milioane de dolari.

O astfel de plasare, sub display, este necesară pentru ca producătorii să ofere ecrane „fără buton” și „bezelless” fără a recurge la soluții mai puțin populare pentru scannerul de amprente, a se citi „plasat în spate„.

D-nul Ming-Chi Kuo, specialistul recunoscut pe plan mondial de la KGI Securities, lămurește această problemă, Samsung va avea de anul viitor scannerul de amprente montat sub display. Primul telefon care va beneficia de această tehnologie de protecție biometrică va fi Samsung Galaxy Note 9.

KGI Securities a fost înființată în 1988 ca un grup de servicii financiare din regiunea Asia-Pacific. KGI are peste 100 de birouri și peste 4.500 de experți financiari pe toate piețele principale din regiunea Asia-Pacific, printre care: Taiwan, Hong Kong, China, Thailanda și Singapore.

Samsung a sperat să beneficieze de acest avantaj începând cu Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+. Dar tehnologia nu a putut fi pusă la punct în 2017 și în ultimul moment, Samsung și-a plasat cititorul de amprente pe spatele noilor modele. Locația efectivă a butonului, adiacentă camerei din spate, s-a dovedit a fi controversată, deoarece pentru un utilizator de Samsung Galaxy S8 / S8+ este destul de incomod să pună degetul, cumva orbește, încercând să potrivească amprenta cu obiectivul cititorului de amprente.

Dar Samsung a avut o altă ocazie de a încorpora scanerul de amprente sub display, cu phablet-ul său de vârf, Samsung Galaxy Note 8. Dar nici acest lucru nu se întâmplă. Cel puțin putem spune că, pe baza unor informații din domeniu, Samsung a pus bliț-ul camerei foto între scanner și lentilele cu cameră dublă pentru a ușura scanarea amprentelor.

Acum mulțumită lui Kuo, considerat unul dintre cei mai exacți analiști din domeniul mobil, avem o idee despre faptul că „smartphone-ul cu stilou” din 2018 va fi primul de la Samsung care va încorpora cititorul de amprentă sub afișaj.

Ming-Chi Kuo a trimis recent un raport către clienții săi, în care susține că anul viitor Samsung va înlocui compania Synaptics cu Egis Technology. Acesta din urmă va deveni cel mai mare furnizor de IC pentru amprente digitale al producătorului, anul viitor. Avantajul lui Egis constă în faptul că acesta este și un furnizor de algoritmi și capabil să optimizeze integrarea software-ului și a hardware-ului.

Samsung și Egis conduc în sistemele de dezvoltare optică a amprentelor printre furnizori de această tehnologie.

Dacă se va adeveri predicția lui Ming-Chi Kuo, vom vedea peste un an.

SURSĂPhoneArena