La Mulți Ani celor care își serbează ziua onomastică de Sfântul Nicolae!

2832
la-multi-ani-celor-care-isi-serbeaza-ziua-onomastica-de-sfantul-nicolae

Sfântul Nicolae se sărbătorește în ziua de 6 decembrie. Este o tradiție în mai multe țări europene, ziua de 6 decembrie fiind stabilită ca zi care anunță sosirea Crăciunului. O trăsătură comună de Sfântul Nicolae și Crăciun este distribuirea de cadouri și dulciuri copiilor. În România, copiii își lasă de obicei cizmele pe pervaz în seara zilei de 5 decembrie.

Să fim mai buni și mai înțelepți și faceți gesturi minunate față de copii și toți cei dragi. Aduceți prin aceste daruri bucurie, fericire și zâmbete pe fața tuturor. Înnobilați-vă sufletul și aduceți o rază de lumină pe chipul tuturor celor dragi.

În România peste 800.000 de români, dintre care peste 520.000 bărbaţi şi ~290.000 femei, poartă numele Nicolae sau derivate din acest nume, conform statisticilor publicate de Ministerul de Interne. Din totalul româncelor care își sărbătoresc ziua numelui de Sfântul Nicolae majoritatea se numesc Nicoleta. Există și românce cu numele: Niculina, Nicolina, Niculiţa sau Nikole. Mai puține femei se numesc Nikko, Nikka, Nikky sau Niculăiţa.

Majoritatea bărbaţilor care îşi sărbătoresc onomastica se numesc Nicolae. Alţii poartă numele Niculai, Neculai, Nicușor sau Niculae. Mai puțini se numesc Nic, Nik, Lae, Laie sau Niklas. Printre sărbătoriţi se numără şi cei care poartă numele Nicolăiţă, Niculăiţă sau Nicholaus.

Sfântul Nicolae este cunoscut ca protector al celor acuzați pe nedrept, al comercianților, călătorilor, fetelor nemăritate, mireselor și, în special, al copiilor mici.

Cu ocazia Sfântului Nicolae vă dorim să aveți parte de un Moș Nicolae generos, de multe cadouri și momente pline de bucurii alături cei dragi! Fie ca tuturor Moș Nicolae să vă umple ghetuțele cu daruri, cu un Galaxy Z Flip 5 sau un Galaxy S23 FE, cu dulciuri sau tot ce vă doriți.

Tuturor celor care își serbează onomastica de Sf. Nicolae le dorim La Mulți Ani!

Echipa iLoveSamsung