Test Drive cu „Digital Cockpit” pentru viitorul automobil conectat

1146

Pe măsură ce internetul lucrurilor (IoT), schimbă viziunea din casa dvs. printr-o experiență viitoare legată de mașină, Samsung a dezvăluit luna trecută platforma „Digital Cockpit”. Aceasta combină tehnologia 5G și o platformă IoT pentru a sprijini un stil de viață conectat fără a compromite siguranța sau performanța atunci când sunteți la bordul unui autoturism.

Prezentată în „Lifestyle District” al standului Samsung City de la CES 2018 din Las Vegas, noua platformă Digital Cockpit este prima colaborare între Samsung și HARMAN, proiectată pentru a putea fi personalizată pentru fiecare șofer.

În interiorul „cabinei de pilotaj”, o serie de afișaje strălucitoare utilizează tehnologia OLED și QLED de la Samsung. Tabloul de bord de 12 inch (30,48 cm.) oferă diferite informații despre conducere, cum ar fi viteza de deplasare a autoturismului și nivelul de carburant. În același timp un uriaș display QLED de 28 inch (71,12 centimetri) aduce o gamă largă de tehnologii la îndemâna conducătorului auto, de la navigație până la conectarea telefonului smartphone pentru efectuarea de apeluri telefonice, redarea muzicii și accesarea platformei SmartThings IoT care urmează să fie lansată în curând.

Conducătorii auto pot folosi Bixby, asistentul inteligent Samsung personalizat, pentru sarcini simple cum ar fi schimbarea temperaturii în vehicul, dar și pentru controlul dispozitivelor IoT (Internet of Things) care nu sunt în mașină. De exemplu, puteți verifica interiorul frigiderului Family Hub pentru a vedea dacă aveți nevoie să cumpărați ouă înainte de a ajunge acasă sau puteți porni mașina de spălat din vehicul – toate cu mâinile libere.

În conformitate cu angajamentul Samsung față de o platformă deschisă IoT, Digital Cockpit oferă un mediu pentru difuzarea unei varietăți de aplicații terțe. Sistemul de vizionare înlocuiește oglinzile retrovizoare exterioare și interioare convenționale cu un tip camere ce reduc unghiurile moarte și detectează obiectele potențial periculoase și alertează șoferul.

Cockpit-ul Digital al firmei Samsung este bazat pe tehnologia de generație viitoare de 5G, care nu numai că poate transmite flux video către afișajele de înaltă definiție ale mașinii, dar, mai important, asigură o siguranță sporită și o eficiență sporită cu Samsung Telematics Control Unit (TCU) – unitatea de control telematică Samsung. Acest lucru permite autoturismului să fie pe deplin „conștient și receptiv” la tot ce este în împrejurimile sale – devenind în esență un centru de date care primește informații și le trimite. De exemplu, TCU va avertiza șoferul că se apropie o ambulanță.

TCU este un produs al colaborării Samsung cu Harman, anterior cumpărării Harman de la sfârșitul anului 2016. TCU funcționează pe baza premiselor că, în viitor, automobilele nu vor funcționa ca niște „insule”. TCU va conecta persoana din autoturism la absolut totul. TCU a fost construit pentru a funcționa cu rețelele actuale 4G Cat 16 și mai târziu cu rețele de 5G de bandă mai mare.

Acest grad de înțelegere și conștientizare contextuală reprezintă următorul nivel de inteligență artificială, soluții de cloud și conectivitate pentru o conducere avansată de astăzi, care sunt scalabile pentru autoturismele autonome în viitor.

SURSĂSamsung News