Am mai scris în ultimul timp că Samsung lucrează la dezvoltarea de tehnologii alternative pentru televizoarele premium de ultimă generație. Compania s-a concentrat în special pe tehnologia MicroLED și acum Samsung a prezentat The Wall, cea mai recentă creație a sa la Consumer Electronics Show 2018, un televizor modular MicroLed.

Conform News.samsung compania îl descrie ca fiind primul televizor modular 4K de 146 de inch, (370,84 cm.) din lume. Dispune de tehnologia MicroLED, cu LED-uri de dimensiuni mici, care sunt mult mai mici decât LED-urile actuale existente și este dotat cu mai multe caracteristici inovatoare.

Samsung se pare că a pariat pe tehnologia MicroLED pentru a-și îmbunătăți afacerea cu televizoare premium. În timp ce compania nu mai este interesată de realizarea televizoarelor OLED, MicroLED-urile au câteva trăsături OLED. Ambele sunt realizate cu diode emițătoare de lumină și sunt auto-emițătoare de lumină. Ce înseamnă asta? Înseamnă că fiecare sub-pixel produce propria lumină și nu mai este nevoie de o lumină de fundal dedicată.

Ecranele MicroLED oferă un negru intens și contraste înalte, față de ecranele OLED și mai au un avantaj suplimentar – ușurința cu care pot fi produse. Aceste panouri sunt și mai subțiri decât OLED-rile.

The Wall de la Samsung se poate transforma în orice dimensiune și oferă o gamă de culori incredibilă. Televizorul în sine are un design pe bază de module, fără margini, care permite clienților să personalizeze dimensiunea și forma televizorului conform preferințelor acestora. Ecranul poate fi conectat simultan la mai multe dispozitive, cum ar fi ecrane suplimentare. Samsung spune că această multi-conectivitate nu va afecta performanța televizorului The Wall. Complet scalabile, ecranele proiectate de Samsung se pot contopi unul în altul pentru a forma un singur ecran gigant.

Compania nu a dezvăluit câte module are acest televizor. Nici măcar nu a specificat câte module erau în conceptul prezentat la CES 2018.

Și acum cireașa de pe tort: MicroLed nu se poate „arde”, ca OLED-ul după mai mulți ani de folosire.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Televizorul a apărut la sfârșitul anilor 1920 în formă mecanică, aceste televizoare au fost comercializate în perioada 1928-1934 în Regatul Unit, Statele Unite și Uniunea Sovietică. Televizoarele au devenit un produs de consum după al doilea război mondial în formă electronică, folosind tuburi catodice. Televiziunea difuzată în culori a apărut după 1953.[/vc_message]

Samsung a spus că va dezvălui mai multe informații despre The Wall cu ocazia unei lansări globale mai târziu în această primăvară.

Nici un preț nu a fost comunicat de Samsung în timpul prezentării sale. The Wall va fi comercializat începând cu această primăvară în SUA și Coreea de Sud. Nu a fost menționată o dată a introducerii acestuia pe piața europeană.