Utilizatorii serviciului Samsung Pay din Coreea s-au dublat într-un an

1232

Samsung Pay, serviciul mobil de plată a lui Samsung are un succes deosebit în Coreea de Sud, numărul celor care utilizează acest sistem de plată s-a dublat în ultimul an.

Coreea de Sud a fost prima piață în care Samsung și-a lansat serviciul de plăți mobile. Nu a fost surprinzător deloc, este piața de origine a lui Samsung. Serviciul de plată mobil al companiei a fost lansat în 20 august 2015, a fost foarte bine primit încă de la început, iar de atunci este într-o continuă creștere și extindere în toată lumea.

Potrivit unei informații venite de la WiseApp, Samsung Pay în Coreea de Sud are acum 6,44 milioane utilizatori lunar, făcându-l cea mai populară platformă de tranzacții online din această țară.

Cifra este dublă față de cele 3,22 milioane de utilizatori pe care Samsung Pay i-a avut în Coreea de Sud în septembrie anul trecut.

Celelalte servicii de plată mobilă au înregistrat următoarele scoruri: ISP/Paybooc cu 3,99 milioane de utilizatori, Shinhan Fan 2,64 milioane de utilizatori și Toss cu 2,2 milioane de utilizatori.

Sondajul de opinie a exclus serviciile de plată care pot fi utilizate fără o cerere separată, cum ar fi Naver Pay și Kakao Pay.

Datele furnizate de WiseApp se bazează pe utilizatorii care au folosit aplicația Samsung Pay în Coreea de Sud cel puțin o dată pe lună.

Wise Apps este o companie din Coreea de Sud care efectuează studii de analiză stiințifică a modului cum folosesc utilizatorii aplicațiile existente în piață. Wise Apps furnizează servicii de analiză a datelor pentru cele mai mari companii din Coreea de Sud și din întreaga lume. Informațiile oferă o estimare statistică de utilizare a aplicațiilor de către posesorii de smartphone-uri.

Samsung este cel mai important brand de smartphone-uri din țară. Deci, o mare parte din baza de utilizatori a lui Samsung din Coreea de Sud utilizează acum cel puțin o dată pe lună serviciul de plăți mobile.

Sondajul a implicat 2.300 de utilizatori sud-coreeni ai telefoanelor Android, a spus WiseApp. Numărul total de utilizatori Android din Coreea de Sud este estimat la 37 de milioane. Coreea de Sud are aproape 52 de milioane de locuitori.

Aceasta arată că serviciul de plăți mobile a lui Samsung nu și-a epuizat capacitatea de a aduce noi utilizatori. De asemenea, acest lucru poate fi o consecință a faptului că Samsung și-a extins treptat suportul pentru Samsung Pay pentru mai multe dispozitive, inclusiv modele de la mijlocul gamei.

Samsung Pay este în prezent disponibil, printre altele, pe următoarele telefoane Samsung, Galaxy S8 și S8+, Galaxy S7 și S7 Edge, seria Galaxy S6, Galaxy Note 5. Samsung Gear S3 și gama Galaxy A din 2017 dispun și ele de acest serviciu.

Până de curând, serviciul de plată a lui Samsung era o caracteristică exclusivă pe telefoanele de top, dar în ultimul timp a început să fie introdus și pe telefoanele de la mijlocul gamei producătorului high-tech.

Samsung va instala Samsung Pay în toate telefoanele care urmează să fie lansate începând cu 2017” a declarat anul trecut DJ Koh președintele Samsung Mobile.

Datorită tehnologiei Samsung NFC (Near Field Communication) și a tehnologiei MST (Magnetic Secure Transmission), Samsung Pay este cea mai acceptată platformă de plată mobilă de pe piață și funcționează aproape oriunde puteți deplasa sau atinge cu un card sistemele de plată online.

SURSĂSamMobile