Vânzările lui Galaxy S9 din prima zi, numai 70% față de S8

1392

Vânzările noilor smartphone-uri Galaxy S9 ale companiei Samsung Electronics s-au situat în jurul valorii de 70%, raportat la vânzările seriei anterioare Galaxy S8, în prima zi când au fost onorate precomenzile în Coreea de Sud. Informația vine de la The Korea Herald care remarcă reacția mai slabă a pieței față de cea așteptată de firma Samsung. Samsung Galaxy S9 se confruntă cu o primire mai puțin călduroasă față de Galaxy S8 în prima zi de lansare în aprilie 2017.

În România Samsung Galaxy S9 este deja listat la precomandă, de:

Potrivit sursei, aproximativ 180.000 de unități de smartphone-uri Galaxy S9 au fost distribuite vineri prin intermediul celor trei operatori de telefonie mobilă din țară, o cantitate mai mică față de cele 260.000 de unități distribuite la seria Galaxy S8. Noul smartphone al firmei Samsung este disponibil în prezent doar pentru cei care au precomandat unul din cele două smartphone-uri.

Lansarea oficială la vânzare este planificată să aibă loc vinerea viitoare în 16 martie.

Chiar dacă Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+ au stabilit un record în ceea ce privește vânzările din prima zi, observatorii din industrie au declarat că performanța ultimelor două Galaxy S9 și S9+ este sub așteptări.

Deși Samsung a refuzat să dezvăluie cifrele pentru precomenzile primite pentru smartphone-urile Galaxy S9, observatorii din domeniu au presupus că acestea vor fi de aproximativ 70-80% față de seria Galaxy S8, arătând ca noile dispozitive nu au multe caracteristici inovatoare. Venind cu mai puține caracteristici noi, Galaxy S9 este probabil mai puțin atrăgător pentru utilizatorii care vor să-și înlocuiască telefoanele actuale.

Mai mult de 1 milion de unități numai de Samsung Galaxy S8, a fost vândut în doar 37 de zile, de două ori mai mult decât predecesorii săi Galaxy S6 și Galaxy S7. Între 11.000 și 12.000 de unități din modelele Galaxy S8 au fost vândute zilnic în această perioadă, o performanță care nu a realizat-o nici un alt telefon high-end în Coreea de Sud.

Galaxy S9 a păstrat aproape în totalitate a designului lui Samsung Galaxy S8. Noul smartphone Galaxy S9 și S9+ are ca noutate majoră o cameră foto din spate cu o deschidere variabilă care poate comuta automat sau manual între f/1,5 și f/2,4. De asemenea, utilizatorii pot face emoji personalizați după propria figură.

Samsung a lansat seria Galaxy S9 cu mai mult de o lună mai devreme decât seria anterioară Galaxy S8, pentru a profita de o situație neobișnuită pe piață, lipsită de noi lansări din partea concurenților în prima jumătate a acestui an.

Observatorii pieței atribuie vânzările puțin mai slabe ale noilor telefoane Samsung și ciclului de schimbare a smartphone-urilor, care încetinește la nivel mondial, în care consumatorii au nevoie de mai mult timp pentru a-și actualiza smartphone-urile.

SURSĂKoreaHerald