Samsung va furniza ecrane pentru Apple Retina iPad mini

1908
Samsung durnizeaza display pentru iPad Mini - ilovesamsung.ro

Deşi Apple îi dă în judecată şi îi vorbeşte de rău pe cei de la Samsung ori de câte ori are ocazia (de parcă Samsung nu face la fel), când vine vorba de găsirea unor componente hardware pentru produsele lor, compania din Cupertino este gata să bată palma cu producătorul coreean.  De exemplu, procesorul pentru iPhone 5s este produs de Samsung, iar acum, se pare că Apple se gândeşte să apeleze din nou la Samsung şi pentru ecranele de 7.9 inch Retina a generaţiei a doua de iPad mini.

Potrivit unui raport al Nikkei, actualii furnizori de ecrane – Sharp şi LG Display, au mari dificultăţi în atingerea volumului de producţie necesar, NTT DoCoMo exprimându-şi îngrijorarea cu privire la problemele care vor apărea din cauza furnizării deficitare a ecranelor. Samsung Electronics dispune în schimb de capacități de producție care pot acoperi comenzi mult mai mari decât vrea Apple.

Acest lucru ar putea însemna că Apple va fi nevoit să apeleze la rivalul lui de temut pentru a face faţă deficitului, compania high-tech sud-coreeană fiind pregătită să asigure volumul necesar; totuşi, având în vedere că iPad mini Retina (da, nu se numeşte iPad mini 2) abia a fost anunţat şi va ieşi în curând pe piaţă, este probabil ca această măsură să fie necesară doar din 2014.