NX300M este primul produs Samsung care funcţionează pe sistemul Tizen

Samsung a dezvăluit primul produs susţinut de platforma Tizen

1897
nx300m-tizen - ilovesamsung

Astăzi la Sumitul Dezvoltatorilor Tizen din Coreea, Samsung a dezvăluit primul produs susţinut de platforma Tizen. Ceea ce este interesant este faptul că produsul nu a fost un smartphone sau un televizor ci o cameră care se vinde în Coreea de Sud de ceva timp. Este vorba despre NX300M care foloseşte Tizen Camera Platform. Această platformă utilizează tehnologia Tizen având un viteză de “bootare” mai bună (până la de 2 ori mai mare) şi o performanţă îmbunătăţită.

Modelul NX300M este identic în ceea ce privește caracteristicile și specificațiile cu NX300, însă rulează pe un software Tizen. Samsung NX300M seamănă mult cu predecesorii săi, NX200 și 210, dar include o serie de actualizări care arată semne de integrare tot mai mare între camerele companiei și smartphone-urile sale. Modelul NX300M este construit în jurul unui senzor de 20MP care include elemente de focalizare pentru detecția fazelor pentru a permite un sistem hibrid AF pentru o focalizare mai rapidă.

Camera vine cu un ecran mai mare decât NX-urile anterioare – ecranul OLED de 3,3 inch este un panou de 16: 9 cu 768k puncte (în esență o versiune extinsă a ecranului existent) – este și sensibil la atingere. Un procesor mai rapid îl ajută pe NX300M să facă nouă cadre – pe secundă pentru fotografiere continuă și permite filmulețe de 1080p la la 60fps. Actualizările la Wi-Fi a aparatului foto trebuie să facă conexiunea mai simplă decât predecesorii săi.

SURSĂSamMobile