Samsung anunță aparția lui Gear S echipat cu un display Super AMOLED

2105

Samsung anunță aparția lui Gear S echipat cu un display Super AMOLED – Cine credea că 3 smartwatch-uri lansate într-un an nu ajung, a avut dreptate. Producătorul korean a anunțat oficial apariția lui Gear S, a patrulea device din seria Gear. Conform zvonurilor recente, Gear S va fi echipat cu un ecran curbat Super AMOLED, mai mare decât ecranele predecesorilor săi, având 2 inch, producătorii asigurându-ne că mărimea nu va fi o problemă, ba din potrivă, prin dimensiunile și forma curbată va urmări conturul întregii articulații.

Diplay-ul curbat nu este singura caracteristică distinctă a lui Gear S, smartwatch-ul fiind echipat cu conectivitate Wi-Fi și 3G astfel nemafiind necesară conexiunea cu un smartphone pentru primirea notificărilor. Din păcăte acest lucru va determina o durată a bateriei sub ce a lui Gear și Gear 2, Samsung menționând o durată a bateriei de 2 zile la o utilizare obișnuită. Gear S vine de asemenea cu un senzor de frecvență cardiacă, precum predecesorii săi și este posibil să fie echipat și cu un sezor de radiații UV precum cel al Galaxy Note 4, însă Samsung nu a confirmat acest aspect.

Samsung-Gear-S-Specificatii - ilovesamsung

Celelalte specificații ale lui Gear S sunt cele obișnuite, procesor dual-core la 1 GHz, 512 Mb de RAM, memorie internă de 4 GB și o baterie de 300 mAh. Rulează Tizen și va veni cu 2 aplicații pre-instalate, HERE Mapps de la Nokia și fastFT de la The Financial Times. De asemenea Gear S este rezistent la apă și praf.

Samsung lansează alături de Gear S, Gear Circle,  un headset Bluetooth care prin conectarea la un smartphone permite utilizatorului să asculte muzică, să preia apeluri și să facă comenzi vocale prin intermediul aplicației S Voice. Ambele dispozitive vor deveni disponibile începând cu luna octombrie. Nu se cunoaște încă prețul.