Samsung deţine 63% din dispozitivele care funcţionează pe sistemul Android

Samsung domină piaţa telefoanelor cu Android

2028

Nu se mai îndoieşte nimeni de faptul că Samsung domină piaţa telefoanelor cu Android, dar ultimele cifre de la Localytics arată cât de mult a progresat producătorul coreean –  în prezent, Samsung deţine 63% din piaţa de telefoane mobile şi tablete care funcţionează pe sistemul Android. Este aproape dublu faţă de  ceilalţi producători la un loc, opt din zece cele mai populare telefoane cu Android sunt produse de firma coreeană.

Gigantul high-tech sud-coreean, producător important nu numai de telefoane mobile, este principalul jucător de pe piața de telefonie mobilă care folosește sistemul de operare Android al firmei americane Google.

Diversitatea mare de telefoane produse de compania din Coreea de Sud a dus la această poziție, onorantă, ocupată de Samsung Electronics. Din portofoliul gigantului tehnologic sud-coreean fac parte mai multe game de telefoane mobile. Începând de la gama entry-level, cele mai accesibile telefoane, continuând cu gama mid-range și terminând cu telefoanele premium din categoria high-end.

Astfel încât cifrele prezentate de firma americană de cercetare de piață Localytics, care situează compania sud-coreeană pe primul loc în rândul producătorilor de telefoane mobile cu sistemul de operare Android, nu sunt deloc întâmplătoare. Samsung este un nume uriaș în acest domeniu. Cel mai probabil compania nu se va culca pe lauri și va continua trendul ascendent și în continuare.