Samsung Galaxy Note 4 ar putea fi dotat cu scanner de retina

1898

Un tweet de la @SamsungExynos lasă impresia ca Samsung Galaxy Note 4 ar putea fi echipat cu un scanner de retină. Tweet-ul menționează despre o caracteristică de securitate „unică pentru noi” alături de o imagine ce înfățisează ochiul utilizatorului. Aceasta ar putea însemna că ceva superior scanner-ului de amprente ar putea sa fie folosit pentru Galaxy Note 4.

Deblocarea unui telefon cu un scaner de iris este una dintre cele mai sigure măsuri de siguranță existente la ora actuală pe un telefon mobil. Această caracteristică biometrică conferă siguranță datelor stocate în memoria telefonului mobil, date care uneori pot fi destul de sensibile mai ales pentru oamenii de afaceri și nu numai. marile companii producătoare de telefoane mobile caută permanent noi soluții pentru protecția telefonului și implicit a datelor stocate pe acesta.

Un scanner de amprente este deja utilizat la Samsung Galaxy S5 și la Apple iPhone 5. Lansarea lui Samsung Galaxy Note 4 este așteptată în septembrie la IFA 2014 Berlin.

Printre caracteristicile posibile se numără un ecran QHD de 5,7 inch, procesore octa-core Exynos 5433, GPU Mali-T760, 3 GB de RAM, 32 GB de memorie internă, cameră de 12 MP cu OIS și Android 4.4 KitKat. Va fi deasemenea disponibil într-o variantă cu procesor Snapdragon 805 și GPU Adreno 420.