Samsung şi Sony încep runda a doua a bătăliei pentru piaţa senzorilor de imagine CMOS de 16 pixeli

2141
Samsung LSI senzori de 16 MP - ILoveSamsung

Deşi Samsung îşi poate produce singur multe dintre componentele pentru smartphone-uri nu toate componentele sunt lider de gamă. Samsung are un dezavantaj în ceea ce priveşte senzorii de camere, unde Sony deţine cvasi monopolul. Compania niponă este una dintre cele mai bune furnizoare de senzori de camere foto pentru telefoanele mobile.

CMOS (Complementary metal–oxide–semiconductor) este o tehnologie pentru construirea circuitelor integrate. Tehnologia CMOS este utilizată în microprocesoare, microcontrolere, memorii RAM statice și alte circuite logice digitale. Tehnologia CMOS este, de asemenea, utilizată pentru mai multe circuite analogice, cum ar fi senzori de imagine (senzor CMOS), convertoare de date și transceivere integrate pentru multe tipuri de comunicații.

Conform surselor bine informate din domeniul telefoniei mobile, compania sud-coreeană are ca plan de viitor dezvoltare acestui domeniu pentru a nu mai depinde de alți furnizori, reducând astfel și costul final al dispozitivului mobil.

Şi telefonul mobil Galaxy Note 3 are un sezor de la Sony. Samsung LSI lucrează la senzori de 16 MP pentru Galaxy S5, primii senzori test vor fi gata luna viitoare. Compania din Coreea de Sud va decide la ce soluţie va apela spre sfârşitul anului. Folosirea unor senzori creeaţi de ei, le va permite un control mai bun asupra procesului de producţie şi le va oferi un avantaj tehnic.