Un studiu Samsung arată tendința oamenilor de a combina viața personală cu cea profesională

2117

Un studiu Samsung arată tendința oamenilor de a combina viața personală cu cea profesională. Samsung a efectuat recent un studiu ce a implicat 4500 de angajați europeni cu vârste cuprinse între 18-34 ani. Concluziile acestui studiu arată că în loc de a stabili o barieră între viața profesională și ce personală, majoritatea persoanelor adoptă acum un stil de viață ce îmbină cele două domenii,  fără a mai avea rețineri în efectuarea unor activități personale în timpul programului de lucru și invers. 75% dintre persoanele incluse în studiu desfășoară activități personale la locul de muncă, în timp ce 77% dintre persoane își continuă munca în timpul liber. 38 % dintre cei intervievați afirmă că îmbinarea vieții profesionale cu cea personală le permite efectuare mai multor activități în aceiași perioadă de timp, iar 36% susțin că asocierea activităților din ambele domenii pe același dispozitiv le oferă mai multă productivitate.

Studiu arată de asemenea prezența în anumite medii profesionale a unor angajați „hackeri”. Aceștia încalcă regulile interne ale locului de muncă pentru a utiliza tehnologia preferată în scopul unei productivități profesionale sporite, cum ar fi utilizarea unor platforme neautorizate de file-sharing sau deblocarea accesului la site-uri precum Facebook sau Twitter.

Samsung susține necesitatea înțelegerii comportamentului  angajațior pentru crearea unor soluții de securitate sigure și flexibile. KNOX, suita de securitate a companiei permite angajaților să îmbine activități din cele două domenii pe un singur dispozitiv, permțându-le să acceseze aplicații și servicii personale fără să pună în pericol datele companiei.