Samsung, Cisco și Orange demonstrații 5G în România

3188

Cele trei companii, Samsung, Cisco și Orange România își intensifică eforturile pentru introducerea 5G, cu demonstrații de streaming 5G UHD și VR, jocuri, senzori inteligenți pentru oraș și analize în timp real ale camerelor de securitate.

Samsung Electronics și Cisco au anunțat astăzi că au încheiat cu succes un proces de utilizare și o serie de demonstrații de 5G cu operatorul de telefonie Orange, în Florești, Cluj, România. Acestea au inclus aplicații de divertisment la domiciliu și aplicații Smart City.

De la anunțarea în februarie de către cele trei companii a primelor teste de comunicații fixe wireless 5G în Europa, procesul de utilizare a funcționat timp de o lună și jumătate în mai multe case din Florești în județul Cluj. Procesul utilizează soluțiile Samsung de 5G, inclusiv RAN virtualizat, una dintre cele mai mici unități de acces 5G și mai multe routere 5G interioare și exterioare. Au mai fost folosite și Routerul Wi-Fi Meraki Z3 Wi-Fi și Platforma Ultra Gateway, care oferă un nucleu de pachete virtuale 5G, care aduce o capacitate și o flexibilitate sporită.

Folosind lățimea de bandă largă de 26 GHz și tehnologii avansate de antenă, companiile au reușit să obțină o acoperire mai mare de 1 km la o viteză de 1 Gbps pentru un singur utilizator, în condiții reale de viață. Măsurătorile în aceste condiții arată, de asemenea, viteze globale de downlink de 3 Gbps, cu puțini utilizatori, deși capacitatea sistemului este semnificativ mai mare.

Pe 2 și 3 iulie, Samsung și Cisco, împreună cu Orange, organizează o demonstrație în apropierea Primăriei din Florești pentru a prezenta rezultatele studiului și pentru a prezenta unele dintre cele mai promițătoare soluții inteligente de oraș -Smart City și de divertisment de acasă, alimentate de 5G, în fața mass-media și partenerilor din acest sector.

Cisco Systems, Inc. este o corporație multinațională cu sediul în San Jose, California, SUA. Cisco Systems se ocupă de proiectarea și realizarea tehnologiilor și serviciilor în domeniul telecomunicațiilor. Cisco este liderul mondial în IT şi reţele.

Nodul de conectivitate Samsung – Connectivity Node – este instalat pe un stâlp stradal de iluminat public pentru a furniza conectivitate wireless pentru senzori de temperatură și umiditate și camere de securitate. Senzorii și camerele sunt conectate fără fir la nod, care este apoi conectat la rețeaua centrală prin 5G. Connectivity Node este o alternativă compactă, de înaltă capacitate, ușor de instalat și economică, pentru locurile în care implementarea prin cablu este imposibilă sau costisitoare.

Datorită acestui prim test de succes al accesului wireless fix de 5G, acum putem înțelege mai bine modul în care această tehnologie funcționează în medii reale de utilizare. Acesta este un pas important în promovarea dezvoltării 5G în Europa și Africa„, a declarat Arnaud Vamparys, Senior Vice President, Radio Networks and Microwaves, la Orange.

Suntem prima țară europeană care aduce 5G și un test live, după de demonstrațiile din Statele Unite. Clienții români pot testa diferențele dintre 4G și 5G„, a declarat Liudmila Climoc, CEO al Orange România.

Momentan operatorii nu au licențele de frecvențe pentru 5G. Potrivit Orange România, acest lucru s-ar putea întâmpla în a doua jumătate a lui 2019.

Cu 5G, avem posibilitatea de a ajuta furnizorii de servicii precum Orange să-și extindă portofoliul pentru a oferi noi nivele de experiențe pentru consumatori, companii și guverne„, a declarat Yvette Kanouff, Senior Vice President si General Manager, Business Provider Business, Cisco.

SURSĂSamsung News