Samsung Electronics depășește IBM la numărul brevetelor în SUA

1519
Samsung saptamana de lucru in SUA
Sursă foto: Samsung

Compania Samsung a depășit gigantul american IBM în numărul de brevete obținute în Statele Unite de la începutul acestui an. Samsung deține cel mai mare portofoliu de brevete americane cu 75.596 brevete începând cu 1 ianuarie 2018, în conformitate cu top 100 firme cu brevete în SUA publicat de Intellectual Asset Management (IAM). IAM a publicat lista primelor 100 de companii din lume care au primit brevete în Statele Unite.

IBM, care și-a menținut prima poziție timp de 25 de ani, s-a clasat pe locul al doilea cu 46.443 brevete. Conform informațiilor care au însoțit această listă Samsung își va menține poziția de top și „în viitorul apropiat„, IAM explicând că IBM, are în special brevete depășite. Rata de abandon a brevetelor IBM este deosebit de ridicată și multe dintre brevetele pe care le primește nu rămân în portofoliul său prea mult timp. Samsung, pe de altă parte, este mult mai probabil să-și mențină poziția și este mai activă în mai multe domenii tehnologice.

Rata abandonului IBM (pentru brevetele vechi) este deosebit de ridicată„, se arată în aceste informații.

Firma Samsung, pe de altă parte, este mult mai probabil să-și mențină tendința și este, de asemenea, mai activă într-o zonă mai largă de tehnologie„.

IBM și alte companii globale vor trebui să inoveze mai mult sau să obțină mai multe brevete pentru a ține pasul, se mai arată în acest raport editat de IAM.

Deși companiile americane au fost cele mai numeroase în top 100, firmele asiatice au ocupat șapte dintre cele 10 locuri din listă, două din Coreea de Sud și cinci din Japonia. Canon a ajuns pe locul trei cu 39.996 de brevete, urmat de Microsoft cu 33.327. Intel a ocupat locul cinci cu 30,985. Europa are 14 firme în acest top, cea mai mare fiind Nokia pe poziția a 18-a.

Topul complet al primelor 10 locuri la brevete, din primele 100 de firme este următorul: Samsung, IBM, Canon, Microsoft, Intel, Panasonic, LG Electronics, Sony Corporation, Hitachi și Toshiba

Top 100 US Patent enumeră cele 100 de companii care dețin cele mai multe brevete americane. Este publicat de revista Intellectual Asset Management în numărul 89.

IAM este o revistă bilunară cu sediul la Londra și filiale, printre altele, la Hong Kong și Washington DC. Publică știri de specialitate în Wall Street Journal și Financial Times. Primul său număr a fost publicat în iulie/august 2003.

Pentru a crea US Patent 100, IAM a analizat cererile de brevete pentru a determina în timp util brevetele acordate și în așteptare. Datele privind brevetele acordate includ brevetele de utilitate împreună cu brevetele de design și tehnice. Brevetele și cererile care au expirat, au fost abandonate sau nu au fost păstrate în alt mod, au fost excluse din setul de date.

VIAKoreaHerald
SURSĂIAM