Samsung Electronics pe locul 14 în top Forbes Global 2000

1543

Samsung Electronics a urcat un loc ajungând pe locul 14 în clasamentul Global 2000 din acest an, publicat de revista americană Forbes, care cuprinde cele mai mari companii publice din lume. Este singura firmă sud-coreeană care a intrat în primele 100. Samsung a ocupat locul al doilea în rândul companiilor IT, bătând giganți IT cum ar fi Microsoft Corp., Intel Corp. și Facebook.

Cel mai recent top publicat de Forbes, a scos la iveală faptul că cel mai mare producător mondial de cip-uri și smartphone-uri a fost întrecut numai de Apple Inc., printre companiile din domeniul tehnologiei informației. Gigantul high-tech Samsung Electronics a ocupat locul 11 în ceea ce privește vânzările, locul al patrulea în profituri, al 114-lea ca active și locul al 12-lea ca valoare de piață în acest an. Compania din Coreea de Sud a fost plasată de revista Forbes pe locul 22 în 2014 a urcat pe locul 18 în anul următor și a ajuns până pe locul 15 în anul 2017.

Top-ul Global 2000 întocmit de Forbes folosește date din sistemele de cercetare FactSet pentru a afișa cele mai mari companii publice ținând cont de patru categorii: vânzări, profituri, active și valoarea globală de piață. Valoarea de piață a celor care intră în acest top este considerată la data de 11 mai 2018, prețurile de închidere a burselor și include toate acțiunile comune restante.

Apple deși a scăzut puțin -0,91% rămâne cel mai bun jucător de pe scena tech, nu numai ca fiind cea mai mare companie de tehnologie din lume, ci și cea de-a opta companie din lume pe lista Global 2000 a Forbes. Qualcomm cu -0,64%, a coborât pe lista din acest an, ajungând pe locul 390 pe lista globală, dar reușind încă să se claseze pe locul 28 în clasamentul companiilor tehnologice.

Forbes este o editură și revistă americană, înființată în 1917 de către B.C. Forbes. Revista tratează: afacerile, banii, oamenii de afaceri, liderii din spatele companiilor. Forbes întocmește anual mai multe top-uri printre care: lista celor mai bogați americani, lista celor mai mari companii din lume și lista celor mai bogați 100 de oameni ai planetei.

Companiile Tech ocupă 130 de locuri în Global Forbes 2000, clasamentul anual al celor mai mari companii publice din lume. În total, pe această listă apar companii de tehnologie din 18 țări diferite. Regiunea Asia-Pacific are pe această listă 59 de companii, S.U.A. este reprezentată de 54 de companii.

Pentru ca o companie să se califice pentru acest top trebuie să aibă vânzări de minim: 4,47 miliarde de dolari, profituri de 333,3 milioane dolari, active de 10,72 miliarde dolari și o valoare de piață de 6,55 miliarde dolari. O companie trebuie să se califice pentru cel puțin una din liste pentru a fi eligibilă pentru clasamentul final al Forbes Global 2000.

Cea de-a 16-a ediție anuală a Forbes Global 2000 include societăți cotate la bursă din 60 de țări. În mod colectiv, companiile din această listă reprezintă 39,1 miliarde dolari în vânzări, 3,2 miliarde dolari în profit, 189 miliarde dolari în active și 56,8 miliarde dolari în valoare de piață.

SURSĂForbes